Grønland i Århus

Grønland i Århus

Den 21. januar fejrede hele Århus den officielle start på året som europæisk kulturhovedstad.


Det var en uforglemmelig oplevelse, og også Grønland er på programmet med temaet: NUKIGA 2017 – Grønland i en brydningstid, præsenteret af Det Grønlandske Hus. Første event er 25. januar.

NUKIGA 2017 er en lang række events, der fokuserer på et aktivt grønlandsk fællesskab. NUKIGA betyder min styrke på grønlandsk og er events, der fokuserer på nye historier om Grønland.

Vi skal gentænke Grønland. De nye historier fortælles blandt andet af bandet Small Time Giants, kunstneren Mike Jakob Kristiansen, forfatteren Niviaq Korneliussen og de to kokke Jeppe Ejvind Nielsen og Inunnguaq Hegelund.

NUKIGA 2017 får tre hovedtemaer: noget for hovedet, noget for maven og noget for fødderne, som bliver præsenteret i to kategorier: kultur og erhverv. Kulturbegivenhederne vil fokusere på spændende og nytænkende musik, kunst, design, litteratur og teater.

Erhvervsbegivenhederne giver grønlandsk erhvervsliv og grønlandske iværksættere mulighed for at møde danske og udenlandske samarbejdspartnere ved en erhvervsmesse i Aarhus i 2017.

Traditionerne og nyskabelsen præsenteres også på Grønlands nationaldag, 21. juni. Med andre ord vil du kunne møde traditionel grønlandsk korsang, kaffemik og nyskabende kunst og musik.

Fuldt program følger på facebook.com/nukiga og nukiga.dk

Temaet for kulturbyen er ”Let’s rethink”. www.aarhus2017.dk/da/.

Billedet her er taget lige før åbningen. Der var fem store skibe plus tusindvis af små, som deltagerne bar i hænderne. Lyset i alle skibene tændtes på én gang, da musikken startede og optoget begyndte at gå.

Se de officielle billeder fra åbningen her.


Dette er et aktuelt indslag, sponsoreret af leverandøren af denne hjemmeside, Rescomm.dk i Århus.